‘Sisi tutuklansın’

Londra merkezli Uluslararası Adalet Odaları, Mursi’nin ölümüyle ilgili olarak Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulundu.

‘Sisi tutuklansın’

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Uluslararası Adalet Odaları (Guernica 37), Sisi’nin İngiltere ziyareti öncesi Londra Polisi Terörle Mücadele Biriminden, ‘Mısır hükümeti ve devlet kurumları aleyhindeki güvenilir işkence iddialarını’ soruşturmasını istedi.

Guernica 37’nin açıklamasında, Mısır Devrim Konseyi’nin talebi üzerine harekete geçildiği belirtilerek, Mursi’nin ölümü ile ölümü öncesi gördüğü ve işkence teşkil eden muamelenin soruşturulmasının talep edildiği vurgulandı.

İNGİLTERE YÜKÜMLÜ

Birleşik Krallık’ın herhangi bir işkence suçunu, işlendiği yer neresi olursa olsun, soruşturmak ve kovuşturmakla yükümlü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Sisi’nin ziyareti göz önüne alındığında uygun adımların atılmasının zorunlu olduğu savunuldu. Guernica 37, bu kapsamda Sisi hakkında tutuklama emri çıkarılmasını istedi. Sisi’nin İngiltere-Afrika Yatırım Zirvesi kapsamında Londra’da olması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X