Siyasetin alışkanlıkları da değişiyor, miting ve ziyaretler sona mı eriyor?

Koronavirüse karşı yaşam mücadelesi veren dünyada alışkanlıklar değişiyor. Bu değişimden siyaset alışkanlıkları da etkilenecek. Örneği. Büyük meydan mitingleri artık olmayabilir. Siyasetçinin vatandaşla buluştuğu geziler, ziyaretler ve toplantılar da tarihe karışabilir. Pandemi sonrası siyasetin en önemli aracı sosyal medya olacağa benziyor. Fakat burası da kendine özel riskler barındırıyor… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Siyasetin alışkanlıkları da değişiyor, miting ve ziyaretler sona mı eriyor?
HABERİ PAYLAŞ

Dünya zor bir sınavda… Koronavirüsün Çin’in Wuhan kentinde ilk görüldüğü günden bu yana 1 yıl geçti. Gerçi oralarda durumun düzeldiği haberleri geliyor, ama dünya hayatta kalma mücadelesine devam ediyor.

Bu virüs…

Ne zaman etkisini kaybeder, yaşam ne zaman normale döner bilinmez, ama gerçek şu: Yaşam alışkanlıkları değişti, daha da değişecek.

Buna bağlı olarak…

Yönetim uygulamalarından kurumsal işleyişlere önceliklerin değişeceği yeni bir dönem başlayacak, hatta başladı bile.

Bu alışkanlık değişimleri siyaseti de etkileyecek.

Nitekim…

Yıllarını siyasetin içinde geçirmiş, siyasi temsil anlamında önemli görevler üstlenmiş, dünyayı ve değişimleri gözlemleyen bir dostumuzla sohbet ederken söz siyasetteki değişimlere geldi.

 

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X