Şok tablo: Bursa’da 123 bin ‘mesken’ abonesi elektrik borcunu ödeyemedi

Rakamlar gerçekten sarsıcı… CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın verdiği soru önergesine gelen cevaptan, Bursa’da 2020 yılının ilk 9 ayında 123 bin 558 abonenin 21 milyon 249 bin lira elektrik borcu olduğu ortaya çıktı. Bu sürede 22 bin 650 hanenin de elektriği borcu nedeniyle kesilmiş. Tablonun ekonomi ve vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntıyı yansıttığını ifade eden Aydın, bir an önce ekonominin rayına sokulmasını istedi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Şok tablo: Bursa’da 123 bin ‘mesken’ abonesi elektrik borcunu ödeyemedi

Önergeyi… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdi.

Amacı…

2020 yılında Bursa’da kaç abonenin ne kadar elektrik borcu biriktiğini, kaç hanenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiğini öğrenmekti.

Sohbet ederken…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın önergesine Limak Uludağ bilgilerine dayalı cevap geldiğini açıkladı. Rakamlar gerçekten sarsıcı.

Bir…

“Soru önergeme verilen cevapta, 2020 yılının ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin elektrik borcu olduğu görülüyor. Bu kadar meskenin borcunu ödeyememesi çok önemli.”

İki…

Ahmet Emin Yılmaz yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X