Sokak’ta yaşayan hayvanlara sıcak yuva

İnegöl’de başlatılan proje çerçevesinde Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 40 adet kedi evi, 8 adet kumru evi, 12 adet serçe evi ve 2 adet güvercin evi hazırladı.

Sokak’ta yaşayan hayvanlara sıcak yuva

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Belediyesi, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi ve Kent Konseyi işbirliğinde başlatılan Sokak Hayvanlarını Barındırma Projesi kapsamında yapılan evler Kent Konseyi’ne teslim edildi.

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi ile birlikte bir sosyal proje içerisinde yer aldıklarını ifade eden Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, “Sokak Hayvanlarını Barındırma Projesi ilk etapta kedi yuvası ile başladı. Bu detaylı bir proje. Bu projeyle öğrencilerimiz gerek el becerilerini geliştirmiş oldular, gerekse mesleki anlamda kendilerini yetiştirmeye çalıştılar. En azından hayvan sevgisini öğrencilerimize aşılamış olduk. Yazın serin, kışın sıcak olacak şekilde imal edilmiş ürünlerimiz, umarım ki sokakta kalmış hayvanlarımıza bizlerinde bir katkısı olur” dedi.

YENİ HAYVAN BARINAĞI

Kaymakam Ali Akça Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenendeki konuşmasında vicdanın öne çıktığı bir çalışma olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının hakkının teslim edilmesine yönelik bir uygulamaya imza atıldığını söyledi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, yeni bir Hayvan Barınağı yapacaklarını söyledi. İlçe halkından yapılan evlere sahip çıkmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X