Sölöz’ün kerpiç evlerini Japonlar biliyor, ama Bursa farkında değil

Son dönemde Bursa’nın turizm potansiyelini ortaya koymaya ve turizm çeşitliliğini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapılıyor, projeler üretiliyor. İşte o arayışlara mimari turizmi eklemek de mümkün.Merkezdeki kötü yapılaşmaya karşın Orhangazi Sölöz’deki çok katlı ve Keles Gelemiç’teki tek katlı kerpiç evler için Japonya’dan gelip fotoğraf çeken bile var, ama Bursa bu evlerin mimari değerinin farkında değil… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Sölöz’ün kerpiç evlerini Japonlar biliyor, ama Bursa farkında değil
HABERİ PAYLAŞ

Yakın zamana kadar… Turistin tarihi cami ve türbeleri gezmesini bekledik. Hisar içindeki Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’yı keşfettik.

Bir yandan sağlık turizmi ile kaplıca turizmini geri getirmeye uğraşırken, Uludağ’dan daha fazla yararlanmak istiyoruz. Bir yandan da, doğa ve kırsal turizmi için projeler hazırlıyoruz. Yemek kültürümüzü tanıtmaya da başladık.

Hepsi de…

Bursa’nın turizm çeşitliliği için elbette heyecan verici, ama daha alınacak çok yolumuz var. Bunun için de, Bursa’nın değerlerini fark edip, sonra da dünyanın gözüne sokmamız gerekiyor.

Örneğin…

Bursa’nın pek farkında olmadığı Orhangazi Sölöz’ün çok katlı kerpiç evleri yeni gözdemiz olabilir. Yanına Keles’in az katlı kerpiç evlerini ekleyebiliriz.

Bütün bunları…

Ulaşım ve yol konularındaki değerlendirmelerine sık sık yer verdiğimiz İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl anımsattı.

Söylediği şu:

“Bursa olarak tarihi, kültürü, doğası, mutfağı, her şeyiyle aranan bir coğrafyadayız. Yapı kültürü bile ilgi çekiyor.”

Verdiği örnek gerçeği bize de anımsattı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X