Su faturası işinden kim kazançlı, kim zararlı çıktı?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde, su faturalarından çevre ve katı atık vergilerinin çıkarılmasına değindi.

Su faturası işinden kim kazançlı, kim zararlı çıktı?

Önceki gün su faturalarından çevre ve katı atık vergilerinin çıkarılmasını içeren önerge, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti.

Böylece, su faturaları neredeyse yarı yarıya düşmüş olacak.

Daha önce de yazdık su faturalarının yüksek olmasının nedeni BUSKİ’nin, çevre ve katı atık vergilerini ilçe belediyeleri adına toplamasıydı.

Bir başka ifadeyle BUSKİ’nin ilçe belediyeleri adına tahsilatçılık yapmasıydı temel neden.

Ancak, faturalardaki çevre ve katı atık vergisini görmezden gelen muhalefet, Büyükşehir Belediyesi’ni su faturaları üzerinden vurmaya başladı.

Doğrusu ses de getirdi muhalefetin eylemleri.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Madem öyle, ilçe belediyeleri buyursunlar kendi vergilerini kendileri toplasınlar” anlamına gelecek bir önergeyle muhalefetin elindeki kozu alıverdi.

Dün İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “İYİ Parti olarak; Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin de önergeleriyle destek verdiği bu kararı, geç kalınmış olmasına rağmen olumlu buluyoruz. Örneğin 50 TL’lik bir faturada yüzde 40 oranına varan bir ucuzlama anlamına gelen bu karar, aynı zamanda Bursalıların bugüne kadar haksız yere çok yüksek su faturaları ödediklerinin de çok önemli bir kanıtı olmuştur. Hukukçularımız konuyu bu yönden de araştıracaklar ve vatandaşların hak kaybının yargı yoluyla telafisinin mümkün olup olmadığına da bakacaklardır. Milletimizin yaşadığı her sorunu en etkili biçimde dile getirmeyi sürdürecek ve çözüm yolunu da göstererek, üzerimize düşen muhalefet görevini bundan böyle de bihakkın yerine getireceğiz” şeklinde evlere şenlik bir açıklama yapmış.

Bu açıklamayı okuyan da sanki suyun ucuzladığını ve bunu da Selçuk Türkoğlu’nun sağladığını zanneder.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X