Suça karışan gençleri iş sahibi yapan proje

İnegöl’de Kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde imzalanan ‘Suça Sürüklenen Çocuk ve Gençlerin Eğitimi’ protokolü kapsamında 20 çocuk ve gencin istihdamı sağlandı.

Suça karışan gençleri iş sahibi yapan proje

İnegöl’de Kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde imzalanan ‘Suça Sürüklenen Çocuk ve Gençlerin Eğitimi’ protokolü kapsamında, İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, suça karışmış 20 çocuk ve gencin istihdamı sağlandı

.İnegöl Adliyesi’ne bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen 20 çocuk ve genç, ilk olarak uzman psikiyatrist Işıl Ateş Çöl tarafından muayene sürecine tabi tutuldu. Tedaviye ihtiyacı olmayanlar ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen kişisel gelişim seminerlerine katıldı.

Bir çocuk ise gençlik kamplarına gönderilerek rehabilitasyon programlarına alındı.Tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra çocuk ve gençler, İnegöl TSO öncülüğünde mobilya alanında eğitim programına dahil edildi. Eğitim programı süresince bu kişilere İŞKUR tarafından bin 586 lira aylık verildi. 

İnegöl Adliyesi’ne bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulanan proje, 3 yılda 60 suça karışmış çocuk ve gencin istihdamını sağlamayı amaçlıyor.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç yaptığı açıklamada, “Hedefimiz yıllık 20 çocuk ve genç. 3 yıl sürecek bir proje. Toplam 60 çocuk ve genci bu eğitim kapsamında istihdam etmek istiyoruz’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X