Sulama projeleri göçü tersine çevirecek

Büyükorhan’da haziran ayında tamamlanacak proje ile 530 hektarlık tarım alanı suya kavuşacak. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak projenin ile tersine göçü başlatması bekleniyor.

Sulama projeleri göçü tersine çevirecek

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’da Cuma Pazarı Mevkii’nde 1994 yılında tamamlanarak su tutulan Cuma Barajı’ndan tarım arazilerini sulama amacıyla iki yıl önce projelendirilip çalışmalara başlanan Sol Sahil Pompaj Sulaması Projesi’nde sona gelindi. 

Proje çalışmaları kapsamında 2 adet 12 bin ton su tutma kapasiteli su havuzu yapıldı. Bu havuzlara su taşıyacak 3 kilometrelik hatta su boruları da döşendi. Toplam maliyeti 7 milyon 360 bin TL olan proje tamamlanıp hayata geçmesi ile birlikte Büyükorhan’da 530 hektarlık tarımsal alan suya kavuşacak. 

530 HEKTARA SU

Çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, “İlçemizde 1994 yılında yapımı biten Cuma Barajı’ndan bugüne kadar faydalanamıyorduk. Baraj suyundan Orhaneli toprakları faydalanıyordu. Büyükorhan ilçe merkezi tarımsal alanlarının da bu baraj suyundan faydalanması için 2009 yılında DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edildi.

Müracaatı değerlendiren DSİ yetkilileri barajdan sulama tesisi yapılmasını uygun bularak projelendirilip iki yıl öncede yapım çalışmalarına başlandı. Tüm bu çalışmalar haziran ayı sonu itibari ile tamamlanarak 530 hektarlık Büyükorhan toprakları suya kavuşacak” dedi. 

İLÇE EKONOMİSİNE KATKI

Projenin tamamlanıp hayata geçmesi ile birlikte tersine göçün olacağını ve ilçenin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Ahmet Korkmaz, “Hayata geçirilecek bu tür çalışmalar ile birlikte ilçemizin, Bursa’nın Güneydoğusu imajını kırarak ilçemizi daha cazibeli bir yaşam yeri haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X