Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle açıldı.

Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Geçen yıl temeli atılan 24 derslikli okul eğitim ve öğretime başladı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti iktidarının Orhangazi’de 13 yılda 13 okul inşa ettiğini vurgulayarak, “Merkezi idare, Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi el ele vererek eğitim yatırımlarına devam ediyoruz” dedi.

Kaymakam Yalçın Yılmaz da, eğitimde derslik sayısının artmasının önemine işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa bölgesinde 1 haftada 3 yeni imam hatip lisesi inşaatını tamamlayıp hizmete soktuklarını belirterek, “Orhangazi’deki bu okul 8-9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu binanın yapımında emeği olan kişi ve kuruluşları tebrik ederim” diye konuştu. 

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, İmam Hatip Lisesi öğrencilerini kürsü etrafında toplayarak konuşmasını onlarla birlikte yaptı. Birkan, 28 Şubat sürecinde kapatılan imam hatipler ve başörtüsü yasağında bu okulların avukatlığını yaptığını hatırlatarak, “Şimdi artık imam hatip liselerimizin önü açık. Bu okulların bu noktaya gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildi. Protokol üyeleri daha sonra okulu gezerek bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X