Suriye pidesine dikkat

Bursa’da hemen hemen her pazarda Suriye pidesi veya lavaşı adı altında sağlıksız ürünler satıldığını belirten Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz, bunun önlenmesi gerektiğini söyledi.

Suriye pidesine dikkat

ASLIHAN AYDIN

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, bu yıl hemen her pazarda Suriye Pidesi veya lavaşı adı altında, nerede imal edildiği belli olmayan pidelerin satıldığına dikkat çekerek, yetkilileri önlem almaya davet etti.

Yılmaz, Bursa’da hemen hemen her pazarda Suriye pidesi veya lavaşı adı altında sağlıksız ürünlerin satıldığını belirtti. Nerede imal edildiği belli olmayan bu ürünler konusunda yetkililerden önlem almalarını talep eden Yılmaz, ”Suriye pidesi geleneksel ramazan pidesine benzemiyor. Fırıncılardan çok şikayet geldi. Biz de konuyu ilgililere bildiriyoruz. Fakat şimdiye kadar alınan bir önlem göremedik. Suriyelilere bu işi yapmaları için göz yumulduğu düşünüyorum” dedi.

130 KAÇAK FIRIN VAR

Yılmaz, Bursa’da Ramazan ayında BESAŞ dahil, 1 milyon 200 bin ekmek ve 800 bin de pide üretildiğini kaydetti. Fırın enflasyonu nedeniyle üretim fazlalılığı ortaya çıktığını ileri süren Yılmaz, “Türkiye’de üretilen ekmeğin ortalama yüzde 10’u israf olurken, Bursa’da yapılan çalışmalarla birlikte bu oranı yüzde 8’lere düşürdük. Fakat rakamlar hala yüksek” diye konuştu. Yılmaz, Bursa’da bulunan 432 fırının 130’unun kaçak olduğunu savundu.

BESAŞ 33 BİN PİDE ÜRETİYOR

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ da, her yıl olduğu gibi yine Ramazan pidesini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Günlük pide üretimini bu yıl 20 binden 30 bin civarına çıkaran BESAŞ, pazardan yüzde 6,6 pay alıyor. BESAŞ 450 gramlık pideyi 1,5 liradan satışa sunarken, tükeiciler fırınlardan 380 gram pideyi 2 lira karşılığında alabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X