Suriyeli 200 vinç operatörü aranıyor

Geçen hafta Bursa’nın en büyük makine üreticisi firmanın 150 kaynakçı aradığını yazmıştım. Bazı okuyuculardan, “Kaynakçı değil, modern köle arıyorlar. Düşük ücret politikaları nedeniyle eleman bulamıyorlar” şeklinde iletiler aldım. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

Suriyeli 200 vinç operatörü aranıyor

Söz konusu firmanın ücret politikası nasıldır  bilmiyorum ama birçok sanayi firmasında  personel açığı olduğunu biliyorum.

“Madem sanayide işler bu kadar yoğun, ekonomi neden kötü?” sorusunun yanıtı bu yazının konusu değil.

Biz asıl konumuza gelelim.

Dün Vinççiler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, gazetede konuğum oldu.

İnternet sorumlumuz Orhan Güney’in de eşlik ettiği ziyarette Arslan büyük bir sorununu dile getirdi:

Mustafa Bey, Bursa’daki vinç firmaları olarak operatör arıyoruz ancak bulamıyoruz. Bu sorun nedeniyle, işlerimiz çok aksıyor. Karar verdik, 200 Suriyeli istihdam edeceğiz. İlk ay onlara eğitim vereceğiz. Bu arada sigorta girişlerini yapıp, asgari ücretin üzerinde maaş vereceğiz. İlk aydan sonra, işi öğrenenlere bin lira zam yapacağız.

Şartlar Suriyeliler için hiç de fena olmasa gerek.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Önce ücret nekadar verdik lerini yazsınlar sonra yakınsınlar şimdi herkes aynı olayı söylüyor is var çalışan yok ücret asgari ücret dışarısı nasıl hiç onu söyleyen yokkk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X