Suriye’ye 15 TIR yardım

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda 15 TIR dolusu yardım malzemesi Suriye’deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Suriye’ye 15 TIR yardım

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nin organizasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), Bursa Kültür AŞ, Asır Eğitim Kültür Gençlik ve Yardımlaşma Derneği (ASIR-DER) ile Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) katkılarıyla hazırlanan 15 adet yardım TIR’ının Suriye’ye uğurlanması için Doğanbey Otoparkında tören düzenlendi.

Savaşın çıktığı ilk günden beri bölgeye yardım desteğini sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Suriye’de herkesin içini acıtan bir savaş yaşanıyor. Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’deki savaş mağdurlarına çok önemli desteklerde bulunuyor. Sadece bu ramazan ayında giden yardım TIR’ı sayısı 55’i buldu. Bu yardım TIR’larının Ramazan Bayramı öncesi gidecek olması da ayrıca sevindirici. Oradaki savaş mağdurlarının yarasına bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Tek dileğimiz bu savaşın bir an önce durması. Akan kanın bir an önce durması. Bu süreçte bize düşen de onlara moral vermek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri için destek sağlamak” diye konuştu. Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaplan da Ramazan ayı öncesinde bölgeye 60 yardım TIR’ı göndermeyi kendilerine hedef olarak belirlediklerini ve bugün gönderilen 15 TIR’la birlikte toplamda 55 yardım TIR’ına ulaştıklarını belirtti. Konuşmaların ardından 15 adet yardım TIR’ı dualar eşliğinde Suriye’ye doğru uğurlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X