Tahsilat düştü mobil vezne sahaya sürüldü

Koronovirüs salgını öncesi de yerel yönetimler büyük bir mali krizle karşı karşıya idi. Salgın üstüne tuz biber oldu. Hükümet kamu alacaklarının ötelenmesi için paket üstüne paket çıkardı. Panemi süresince yerel yönetimlerin harç, vergi, kira ve benzeri gibi gelirlerinin tahsilatında ertelemeler yapıldı. Bu durum şüphesiz, hemen tüm belediyelerin 2020 bütçelerin de sapmalara neden olacak. Bu sapmayı ancak yeni yılda görebileceğiz. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Tahsilat düştü mobil vezne sahaya sürüldü

Belediyelerimizin yeni yıl bütçeleri meclislerinden geçti, onay için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

2020’de gelir tahminlerinde büyük sapmalar yaşayan belediyelerimiz bir gelir kaleminden daha oldu.

Büyükşehir Belediyesi ekim ayından bu yana ilçeler adına yaptığı ve gelir ve gider kalemlerinde önemli yer teşkil eden katı atık bedellerinin tahsilatından da vazgeçti. Bu durum, yılın son aylarındaki bütçe sapmalarını daha da tetikleyecek.

Dolayısıyl,a zor durumda kalan ilçe belediyeleri alacaklarını tahsil etmek için mahalle ve sokaklara mobil vezneler göndermeye başladı.

Örneğin;

CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin katı atık gelir kaybının yıllık 40 milyon lirayı bulabileceği biliniyor.

Nilüfer Belediyesi’nin bu nedenle elindeki diğer en büyük gelir kalemini tahsil etmeye ağırlık verdiği anlaşılıyor.

CHP’li belediyenin emlak vergisinin ikinci diliminin tahsili için ilçenin tüm mahallelerinde kasım ayı boyunca, gün ve saat belirleyerek mobil vezneyi sahaya sürdüğünü görüyoruz.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X