Tak’tan bir öneri ve bir mesaj: Lokantada her masaya 1 müşteri, Esnaf Sitesi bitecek!

Bursa gündeminde son dönem iki konu öne çıkıyor… Biri, pandemi kısıtlaması nedeniyle kapatılan dükkanlardaki esnafın durumu. Biri de Kestel Çataltepe’de yapımına 10 yıl önce başlanan esnaf Sitesi’nin bitirilememesi.BESOB Başkanı Arif Tak iki konuda da ilk kez görüş açıkladı. Lokantalar için “her masaya bir müşteri” formülü önerirken, resmi kurumlardan kira indirimi istedi. Esnaf Sitesi için de önemli gelişmeler olduğunu söyledi ve 75 milyonluk faizsiz krediyi duyurdu… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Tak’tan bir öneri ve bir mesaj: Lokantada her masaya 1 müşteri, Esnaf Sitesi bitecek!

Bir süredir… Kestel’in Çataltepe bölgesinde Esnaf Sitesi ile ilgili tepkiler yansıyor. Pandemide esnafın yaşadığı sıkıntı da gündemde.

Böyle bir süreçte…

Tüm bakışların çevrildiği, kısa adı BESOB olan Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak’la sohbet ettik. Önceliğimiz, batma noktasına gelen esnaf oldu.

En büyük sıkıntıyı lokantacılar, kahvehaneler, düğün salonları ve masajcıların çektiğine işaret eden Tak’ın düşüncesi şu:

Lokantaların kapalı kalması hiç doğru değil. Kapalı kalmalarından ne fayda olacağını da bilemiyorum.”

Önerisi şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X