‘Tarım şaha kalkacak’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ”Milletimiz her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de şaha kalkacak” dedi.

‘Tarım şaha kalkacak’

Çelik, Trabzon’da bir otelde düzenlenen Bölgesel Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, çiftçiyi ve üreticiyi daha bilinçli hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. ‘Bütün Bakanlık personelimiz tarlayla toprakla hayvanla buluşacak. Kokacağız, kirleneceğiz, yorulacağız ama netice itibarıyla tarım sektörümüz, milletimiz kazanacak. Milletimiz her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de şaha kalkacak” diyen Çelik, suyun olduğu bölgeye göre ürün yetiştirilmesi gerektiğini anlatttı. Çelik, ‘Bir yerde su yok, su sorunu var. Orada mısır ekmeye devam ediyoruz, mısıra da destek veriyoruz. Suyun olmadığı yerde mısıra destek olmayacak. Su varsa destek olacak. Yani o bitki türüne uygun şartlar nerede varsa onu orada yetiştireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X