TBB üye belediyeleri projeyle yarıştıracak

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugün, “TBB üye belediyeleri projeyle yarıştıracak” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

TBB üye belediyeleri projeyle yarıştıracak

Belediye başkanlarımız için şehirleri daha yaşanabilir, daha ulaşılabilir, estetik ve engelsiz kılmak anayasal bir görev.

Devlet hizmetlerinden, kamuya açık mekanlardan her yurttaşın eşit faydalanabilmesi için buraların fiziki koşullarının da iyileştirilmesi zorunlu.

Kısa adı TBB olan, Türkiye Belediyeler Birliği, üye belediyeler arasında çeşitli proje ve fikir yarışmaları düzenliyor.

Başkanlığını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı birlik 4 yarışma ile belediyeleri yarıştıracak.

İlk yarışma, ‘Engelsiz şehirler fikir ve proje yarışması’.

Buraya belediyeler 15 Ocak’a kadar başvuru yapılabilecek. Katılan belediyelerin ilk onuna 500’er bin lira, dereceye girenlerden birinciye 1 milyon, ikinciye 750 bin ve üçüncüye de ayrıca 500 bin lira ödül verilecek.

TBB’nin ikinci yarışması ise, sahipsiz evcil ve sokak hayvanlarının barınma ve beslenme şartlarının iyileştirilmesine dönük, ‘Enpati fikir ve proje yarışması’. Bu yarışmaya da başvurular 1 Mart’a kadar yapılabilecek. Aynı para ödülleri bu yarışma için de geçerli olacak.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X