Tek başına tatil yapma rehberi

Tek başına tatile çıkma fikri ilk başta ürkütücü gelse de bu seyahat hayatınızı kökten değiştirecek çok güçlü bir deneyime dönüşebilir.

Tek başına tatil yapma rehberi

Sevdiklerinizle tatil planları yapmak ve beraber unutulmaz anılara imza atmak elbette çok eğlencelidir. Ancak tek başına tatile çıkmak belki de hayatınızda verdiğiniz en iyi karar olabilir.

HAZIRLIĞA BAŞLAYIN

Daha özgür ve zengin bir deneyim için uzun zamandır ertelediğiniz o tatili artık hayata geçirin ve bavulunuzu hazırlamaya başlayın. Eğer tek başınıza hiç tatile gitmediyseniz sıraladığımız bu püf noktalara dikkat edebilirsiniz…

ÖNCEDEN PLANLAYIN

Tek kişilik uçak biletini bir anlık dürtüyle almış olabilirsiniz ama tatilinizi detaylı bir şekilde planlayabilirsiniz. Ulaşım ve konaklama detaylarını belirleyin, gideceğiniz yerleri konumuna göre sıralayın ve yapacağınız etkinlikler için önceden bir plan çıkarın. Seyahatinizde elbette beklenmedik aksiliklerle karşılaşabilirsiniz ama B planınız olduğu müddetçe tatilinizin harika olmaması için bir sebep yok.

YORUMLARA GÖZ GEZDİRİN

Bilmediğiniz bir yerde tek başına seyahat ederken kendinizi savunmasız hissedebilirsiniz. Seyahat edeceğiniz bölgeyi veya konaklayacağınız yeri seçmeden önce internette yayınlanan yorumları veya blogları mutlaka okuyun. Hazırlıksız yakalanmamak için bu yorumlardan yardım alabilirsiniz.

KÜÇÜK PLANLARLA BAŞLAYIN

Tek başına yapacağınız bu ilk seyahat için işe küçük planlar yapmakla başlayın. Yaşadığınız şehre yakın bir yere günübirlik bir seyahat düzenleyebilir veya hafta sonu için doğal güzellikleriyle öne çıkan bir yerlere kaçabilirsiniz. Sadece bir sırt çantasıyla bile seyahat edebileceğiniz için daha az yükünüz, daha bol rotanız olacaktır.

FARKLI DENEYİMLERDEN KORKMAYIN

Tek başına seyahat ederken tüm kararları siz vereceğiniz için istediğinizi yapma özgürlüğüne sahipsiniz. Bu yüzden normalde yapmayacağınız şeyleri yapmaktan çekinmeyin. Örneğin normalde müzeye gidecekken daha cazip bir aktiviye, belki de bungee jumping gibi ektrem bir deneyime şans vermeyi düşünebilirsiniz.

KALABALIĞA KARIŞIN

Tek başına seyahat ederken kalabalık bir grupla olduğunuzdan daha az dikkat çekeceksiniz. Bunu avantaja çevirerek kalabalığa karışın. Yerel halkın nasıl davrandığını, gündelik hayatta neler yaptığını veya neler yediğini en yakından gözlemleme şansınız olacak. Böylece o yerle ilgili her turistin bilmediği farklı şeyleri öğrenebilir, deneyiminizi daha zengin kılabilirsiniz.

BU TATİL ÖZGÜVENİNİZİ GELİŞTİRECEK

Bu seyahate çıkarken tek yol arkadaşınız yalnızca sizsiniz. Güvenebileceğiniz ve ihtiyacınız olduğu anda size yardım edebilecek bir yakınınız sizinle olmayacak. Tek başına seyahat etme fikri gözünüzü korkutsa da bu deneyim, kendinize olan güveninizin artmasına sebep olacak. Artık zor koşullarla başa çıkmayı öğrenecek ve önemli konularda daha çok risk almaya başlayacaksınız.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X