Tek kârları küçük bir tebessüm

USAT 9 yıldır aralıksız devam eden ‘Dalmak Özgürlüktür’ projesiyle 16 engelli çocuğu yine havuzla buluşturarak gönülleri fethetti.

Tek kârları küçük bir tebessüm

Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun (USAT) geleneksel hale getirdiği ve engellilik hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan projesi ‘Dalmak Özgürlüktür’ bu yıl Erikli Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ve Erkut Holding’in katkılarıyla hayata geçirilen projede, 8-16 yaş arasındaki 16 çocuk, üniversiteli abla ve ağabeylerinin denetiminde dalış ve yüzme çalışmalarına katıldı.

DALMAK ÖZGÜRLÜKTÜR

Kaptan Cousteau’nun “Dalmak Özgürlüktür” felsefesi ile 2004 yılında başlatılan proje her geçen gün bir adım daha ileri götürülüyor. Ülke nüfusunun yüzde 12’lik bir bölümünü engelli vatandaşların oluşturduğunu, ancak yaklaşık 8 milyon vatandaşımızın göz ardı edildiğine parmak basan gönüllü gençler, yaptıkları projeler ile dikkatleri engellilik üzerine çekmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında engelli çocuklar sualtının özgürleştirici ve büyüleyici etkisiyle tanıştırılıyor.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN DÜNYA!

Proje gönüllüsü gençler öncelikle amaçlarının projeye katılan engellilere sualtının birleştirici ve engelleri ortadan kaldıran dünyası ile tanıştırmak olduğunu söylüyorlar. Çocukları daha havuzun girişinde içten gülüşleriyle karşılayan ve her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenen genç öğrenciler, yoğun geçen çalışma sonrası  yorgunluklarını çocukların sıcacık tebessümleriyle atıyorlar. Etkinlik boyunca çok daha ‘özgür’ olan engelli çocukların mutlulukları da yüzlerinden okunuyor.

FARKINDALIK YARATMAK

Bu projeyi daha uzun yıllar sürdürmek istediklerini belirten USAT Başkanı Sinan Erden, “Engellilerin yardımdan çok onlar için yaratılacak imkânlara ihtiyaç duyduğu bilinciyle, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu olarak belli sayıda engelli ile belirli tarihler arasında bu projeyi gerçekleştirebiliyoruz. Amacımız bu ve benzeri projelerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayarak, daha geniş kitlelere ve daha fazla engelli kardeşimize ulaşmasını sağlamak ve engellilik hakkında farkındalık yaratabilmek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X