Telefon dolandırıcılığına uyarılar ve kliplerde kar etmiyor!

Bursa’da telefonda kendisini hakim savcı ve polis olarak tanıtan kişiler bir günde 5 kişiyi 97 bin 500 lira dolandırdı.

Telefon dolandırıcılığına uyarılar ve kliplerde kar etmiyor!

Bülent CİVANOĞLU/OLAY 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bursa İl Emniyeti telefon dolandırıcılına karşı vatandaşları uyarmak için her yolu deniyor.  Polisin dolandırıcılara karşı klip çekip,  bilboard ve afiş bastırarak cep telefonu mesajları çekmesine rağmen Bursa’da telefonda kendisini hakim savcı ve polis olarak tanıtan kişiler bir günde 5 kişiyi 97 bin 500 lira dolandırdı.

İlk olay Bursa’nın Karacabey ilçesi Tavşanlı Mahallesinde yaşayan C.K’yı telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Telefondaki kişi C,K’ya, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını, bankada bulunan paralarını evine gönderecekleri sözde polis memuruna telim etmesi gerektiğini söyledi.Bunun üzerine bankadaki hesabında bulunan 50 bin lirayı çeken C.K, bu parayı evine gelen kişiye teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan C.K durumu polise bildirdi.


Arından Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi‘nde yaşayan M.K’nın yanına gelen T.A. ise, ona icralık bir daire olduğunu, 27 bin lira teminat yatırdığı taktirde tapuyu üzerine yapacağını söyledi. T.A’ya inanan M.K onunla birlikte bankaya gidip hesabında bulunan 19 bin 100 lirayı çekerek parayı verdi. Dolandırıldığını anlayan M.K durumu polise bildirdi.


Yine Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan F.C’yi, İhsaniye Mahallesinde yaşayan E.Ö’yü, İnegöl ilçesi Sinanbey Mahallesinde yaşayan V.K.D’yi  telefonla arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıttı.


Telefondaki kişiler mağdurlara, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını, bankada bulunan paralarını evine gönderecekleri sözde polis memuruna telim etmesi gerektiğini söyledi. Zanlılara inanan F.C, E.Ö. ve V.K.D, onlara toplamda 28 bin 400 lira para ve 7 bilezik ile 3 altın yüzük teslim etti. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar durumu polise bildirdi.


Polisin sosyal medya televizyon ve radyolardan yaptığı uyarılara rağmen dolandırıcılar hız kesmeden vatandaşları kandırmayı sürdürüyorlar 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X