Timsah Arena için kaç lira harcandı?

1 Haziran 2011 tarihinde temeli atılan Timsah Arena’da 2 sezondur Bursaspor maçlarını oynuyor, fakat eksikleri tümüyle tamamlanamadı.

Timsah Arena için kaç lira harcandı?

Kamuoyunda süren maliyet tartışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 500 milyon lira açıklamasıyla büyüdü.

Olay Gazetesi yazarlarından Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde stat maliyetini Büyükşehir eski yönetimine sordu, bir de onların cevaplarını dinledi.

Bursa bunu tartışıyor: Timsah Arena için kaç lira harcandı?

arih 1 Haziran 2011… Veledromun olduğu yerde Timsah Arena’nın temeli atılırken, “Kaça mal olacak?” sorularına “150 milyon lira” cevabı verilmişti.

Hedeflenen sürede inşaat bitirilemedi. 2 yıl önce Bursaspor maçlarına açıldığında eksikler vardı. Bir kısmı zaman içinde giderildi, Timsahın kafası daha yeni bitirilebildi, ama yine de eksikler var.

Bu süreçte…

Kamuoyunun Timsah Arena olarak kabul ettiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ile ilgili tartışmaların odağını maliyet oluşturdu. Net bilgi olmadığı için, kaça mal olduğu hep speküle edildi ve tahminler yapıldı.

Son olarak…

Acil Eylem Planı toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş elindeki rakamı açıkladı:

“500 milyon lira harcandı, eksikleri için daha 80-100 milyon gerekiyor.”

Bunu söylerken…

Bizimkiyle “emsal” olduğunu vurguladığı Konya Stadı’nın 150 milyon liraya mal olduğunu ve 2 yıldır da uluslararası maçlar oynandığını ifade edince Bursa gündeminin ilk sırasına Timsah Arena’nın maliyeti oturdu.

Gerçekten de…

500 milyon lira çok büyük para ve eksikleri için de neredeyse bir stat parası daha gerekiyor. Kamuoyu da bu nedenle stat maliyetini tartışıp tepki gösteriyor.

O nedenle…

Biz de Büyükşehir eski yönetimine stadın ne kadara mal olduğunu sorduk.

Onlardaki tablo şu:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X