Timsah Arena UEFA markajında

Yeni Stadyumdaki incelemelerini tamamlayan heyetler raporlarını hazırladı. A Milli Takım, yetişmesi şuan için zor gözüken Timsah Arena yerine 13 Ekim’deki kritik İzlanda maçını uğurlu gelen Konya Torku Arena’da oynayabilir.

Timsah Arena UEFA markajında

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve kapılarını 28 Eylül Pazartesi akşamı Bursaspor-Eskişehirspor maçıyla açması beklenen Timsah Arena bugün denetimden geçti. 

Futbol Federasyonu’nun 13 Ekim’deki Türkiye-İzlanda Avrupa Şampiyonası grup eleme son maçını oynatmak istediği 45 bin kişilik stadyumun ağır konukları vardı.

YERİNDE TESPİT

UEFA’dan gelen heyet, Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Timsah Arena’da incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı incelemeler sırasında stadyumla ilgili sunumu da izleyen UEFA yetkililerinin Timsah Arena’yı çok beğendiği öğrenildi. 

Timsah Arena için TFF’ye bir rapor sunan UEFA yetkilileri 13 Ekim’deki maça kadar stadyumdaki bazı eksikliklerin tamamlanmasının riskli olduğunu belirtti.

KARAR ANI

Letonya ve Hollanda maçlarını Konya’da oynayan ve tarihi bir zafere imza atan A Milli Futbol Takımımızın, 13 Ekim’deki İzlanda karşılaşmasının Bursa’da yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

Stadyumdaki eksiklerin hızla giderilmesine çalışılırken, TFF yetkilileri Timsah Arena’nın UEFA yetkililerinden onay alamaması durumunda İzlanda maçını Konya’da oynamayı planlıyor. Karar ilerleyen günlerde verilecek.

Güvenlik sertifikası için 14 Eylül’de toplantı var

UEFA heyetinin denetiminden geçen ve eksiklerin kısa sürede tamamlanması istenen Timsah Arena ile ilgili 14 Eylül’de güvenlik sertifikası için Emniyet yetkilileriyle toplantı yapılacak. 

Stadyumun çevre düzenlemeleriyle ilgili sunulan iş programını da inceleyen UEFA heyetinin Türkiye-İzlanda milli maçının Timsah Arena’da oynanıp oynanamayacağına dair raporu  1 hafta içerisinde Futbol Federasyonu’na göndermesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X