TMSF’den Bank Asya açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, “29 Mayıs’ta verilen 9 artı 3 aylık süre dolunca zannediyorlar ki tekrar hissedarlara dönecek. Böyle bir şey yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o zaman tasfiye edeceğiz” d

TMSF’den Bank Asya açıklaması

Vakıf Katılım’ın açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Bank Asya’daki sürece ilişkin soru üzerine, “29 Mayıs’ta verilen 9 artı 3 aylık süre dolunca zannediyorlar ki tekrar hissedarlara dönecek. Böyle bir şey yok. Öncelikle bankayı satacağız. Diyelim ki satılamadı o zaman tasfiye edeceğiz. Tasfiye ne demek? Alacaklarını tahsil edip borçlarını ödeyeceğiz. Herhangi bir varlık, değer ya da para varsa da onu hissedarlara vereceğiz. 29 Mayıs akşamına kadar çözümlenmezse tasfiye edeceğiz” diye konuştu.

Satış için görüşmeler yapıyor musunuz? sorusuna, Gül, “Tabi ki görüşme yapılıyor. Hem mevcut ortaklarla hem potansiyel alıcılarla. Mevcut ortakların bir kısmı ile temastayız. Bir kısmı bunu kabul etti bir kısmı etmedi. Biz her halükarda bu bankayı satarız” diye cevap verdi.

Gül, “Kurulacak katılım bankalarına da satış olabilir mi?” sorusuna ise “Her şey olabilir” diyerek karşılık verdi.

BDDK, 29 Mayıs 2015 tarihinde aldığı 6318 sayılı karar ile Asya Katılım Bankası AŞ’nin “temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimini” TMSF’ye devretmişti.

Öte yandan Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ’nin “Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu”nun “Dikkat Çekilen Husus” başlıklı bölümünde, “Bankacılık Kanununun 107’nci maddesi gereğince, TMSF’nin devir tarihi itibarıyla hazırlanacak bankanın finansal durum tablosu baz alınmak üzere bankanın mal bünyesinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi ve satışı ile ilgili süreçleri devrin yapıldığı tarih olan 29 Mayıs 2015 tarihinden itibaren en geç dokuz aylık bir süre veya ilave üç aylık süre içerisinde tamamlaması gerektiği belirtilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Raporda, bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına ait “Birinci Bölüm”ün, dördüncü dipnotunda açıklanan diğer hususlar ile bankanın sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli belirsizliklerin bulunduğu kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X