TMSF’ye aktarılan şirketlerin aktif büyüklüğü 41 milyar TL

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen 965 şirketin aktif toplamının 41 milyar lira olduğunu açıkladı.

TMSF’ye aktarılan şirketlerin aktif büyüklüğü 41 milyar TL

Canikli, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında Türkiye’nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF devredildiğini veya Fon’un bu şirketlere kayyum olarak atandığını ifade ederek, ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına da kayyum olarak TMSF’nin getirildiğini söyledi. Bu şirketlerin 496’sının anonim, 354’ünün limited şirket, 22’sinin anonim / limited şirket şubesi, 67’sinin ticari işletme, 1’inin ticari işletme şubesi, 5’inin yurt dışında kurulu şirket, 9’unun işletme, 3’ünün kollektif şirket, 3’ünün ortaklık, 2’sinin adi komandit şirket, 1’inin adi ortaklık, 1’inin kooperatif ve birinin de avukatlık ortaklığı olduğuna işaret eden Canikli, bu şirketlere toplam 312 kişi atandığını kaydetti. Canikli, bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık 41 milyar lira, özkaynak toplamının yaklaşık 18,2 milyar lira, ciro toplamının ise yaklaşık 21,9 milyar lira olduğunu belirterek, söz konusu şirketlerde yaklaşık 46 bin 357 kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

TMSF’de Muhiddin Gülal dönemi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yeni başkanı Muhiddin Gülal oldu.

TMSF Kurul üyeliğine Muhiddin Gülal’ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, boş bulunan TMSF Kurulu üyeliğine atanan Gülal’ın başkan olarak görevlendirildiği de belirtildi. Söz konusu atama 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 113’üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X