TOGG geldi fiyatlar uçtu

Yerli otomobilin üretileceği Gemlik’teki fabrikanın inşaatı hızla devam ederken, bölgedeki arsaların dönüm fiyatı 1 milyon liraya ulaştı.

TOGG geldi fiyatlar uçtu

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, zemin güçlendirme ve üst yapı çalışmaları sürdürülüyor.

Fabrikadaki çalışmaların 2021 yılı itibariyle bitirilmesi ve ilk aracın 2022’nin sonunda banttan inmesi planlanıyor. 1,2 milyon metrekare alan üzerine kurulu olan 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrika, 2023 yılına kadar kademeli olarak toplam 4 bin 300 kişilik istihdam sağlayacak.

Tesisin yıllık 175 bin adet üretim imkânı bulunurken, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet otomobil üretilmesi hedefleniyor. TOGG, Gemlik tesisinde devam eden çalışmaların takip edilebilmesi için 7 gün 24 saat canlı yayın başlattı.

BİR DÖNÜM ARAZİ 1 MİLYON TL

Bölgedeki arsa fiyatları da artmaya başladı. Bir dönüm arazinin 1 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Otomobil Fabrikası’na komşu Gençali Mahalle Muhtarı Mürvet Günay, ‘’Daha önce bu fiyatlar istenmiyordu. Fabrika inşa edilmeye başlayınca bu seviyeye çıktı. İmar gelirse fiyatlar daha da yükselecektir. Tarımın biteceğini düşünmüyorum. Fabrikanın ilerleyen süreçte büyüyeceğini ve Kumsaz bölgesine kayacağını düşünenler yanılıyor. Çünkü fabrika için orada 4 milyon metrekarelik yer ayrıldı. Şu an sadece 1 milyon metrekaresi kullanılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X