Toplumu ve toplu taşımayı virüsten koruma yolu: Kişiselleştirilmiş kart!

Bireyler umursamaz, toplum da kurallara uymaz hale gelince koronavirüs mücadelesinde kişisel kontrol dönemi başladı. Kamu binaları ve çok çalışanlı kuruluşlara girişte HES aranması kararı bunlardan biri. Tedavi görmesi ya da karantinada olması gerekirken sokağa çıkan, toplu taşıma araçlarını kullananlara karşı alınabilecek önlem olarak ulaşım kartlarının kişiselleştirilmesi ve tüm toplu taşıma araçlarının sisteme girmesi önerildi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Toplumu ve toplu taşımayı virüsten koruma yolu: Kişiselleştirilmiş kart!

Bir yanda… Koronavirüs bulaşanların hastane ya da karantinada tedavi süreçleri var ki, sağlık çalışanları aylardır insanüstü gayretle çalışıyorlar.

Bir yanda da…

Virüsün bulaşmasını azaltmaya yönelik önlemler ve sürekli tekrarlanan uyarılar var. Ne yazık ki, bazılarımız gerekli özeni göstermiyorlar, uyarılara da kulak asmamakta ısrar ediyorlar.

İşte…

Bunun sonucu kamu binalarına ve çalışan sayısı yüksek işletmelere girişlerde HES kodu aranması kararı alındı.

Gerçi…

Kurum ve işletmelerin teknik altyapılarının hazır olmaması nedeniyle Bursa Valiliği uygulamayı erteledi ama bu karar, virüsün yayılmasını önleyebilmek için kişisel kontrolün önemini gözler önüne serdi.

Benzer bir uygulamanın toplu taşımada olması gerektiği ortaya çıktı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X