Trafik’ten sevindiren tablo

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün verileri yüreklere su serpti. Ölümlü kazalar 2013’e göre geçtiğimiz yıl yüzde 35 azaldı.

Trafik’ten sevindiren tablo

OKTAY KAYALAR 

Kentte trafik akışını sağlayıp, sürücüleri ve araçları 24 saat denetleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarını asgariye indirebilmek için uğraş veriyor. Bunun için de başta sürücü, ve yayalar olmak üzere belirli zamanlarda eğitim seminerleri düzenleniyor.

Ayrıca, öğrencilere de trafik bilincini aşılamak için ekiplerin okullardaki faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor. Verilen bu eğitimler istatistiklere olumlu şekilde yansıyor. 

Kentte 2013 yılında yaşanan kazalarda 20 kişi yaşamını yitirirken, 2014’de 13 kişi trafik kurbanı oldu. Verilere göre, geçtiğimiz yıl cadde ve sokaklarda 10 bin 179 kaza meydana geldi. Bu kazalarda bin 470’i bayan toplam 4 bin 507 kişi yaralanırken hayatını kaybeden 13 kişiden 2’sinin ise bayan olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X