Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Tüketicinin ‘balkon’ zaferi

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda garanti süresinin, taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıl olduğunu belirterek, bu konuda emsal teşkil edecek bir karar daha alındığını söyledi.

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, konut ve tatil

Fevziye Yıldız adlı vatandaşın satın aldığı konutun cam balkonlarının yapımında hata olduğunu, boşluklardan rüzgar girdiğini ve bu durumun evin ısınmasını olumsuz etkilediğini iddia ederek kendilerine başvurduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

”Garanti süresi içinde şikayette bulundu. Bu ayıplı ve kusurlu ayıptan dolayı 3 bin 186 lira tutarındaki mağduriyetinin giderilmesini istedi. Dernek olarak başvurusunu değerlendirdik ve satıcıya iadeli taahhütlü bir ihtarname gönderdik. Satıcı ihtarnameye olumlu yanıt vermeyince tüketiciyi İl Hakem heyetine yönlendirdik. İl Hakem Heyeti de tüketicinin şikayetinde haklı olduğuna karar verdi. Satıcı şirket, İl Hakem Heyeti kararının iptali için Tüketici  Mahkemesine başvurdu. Davacı şirketinin başvurusunu inceleyen Tüketici Mahkemesi başvuruyu reddetti. Böylece tüketicinin haklılığı kesinleşmiş oldu.”


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,62 değer kazanarak
Sıradaki Haber Borsa günü yükselişle tamamladı