Turizmde dış atak

28 Mayıs’ta iç turizmi açmaya hazırlanan Türkiye, yabancı turistlerle ilgili de hazırlıklara başladı. İlk görüşme geçen yıl Türkiye’ye 5 milyon 27 bin turist gönderen Almanya ile gerçekleştirildi.

Turizmde dış atak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin yakın zamanda Alman ve Avrupalı turistler için destinasyon olmasını umduklarını söyledi.
Heiko Maas, Fransa, İngiltere ve Türkiye dışişleri bakanlarıyla video konferansla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ‘’Umarız, Türkiye yakında Alman ve Avrupalı ​​turistler için bir destinasyon haline gelebilir” dedi. Sağlık kriterlerine göre değerlendirmede bulunacaklarını ifade eden Maas, bu konuda Türkiye ile temas halinde olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Maas, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile telefon görüşmesi yaptı. Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, görüşmede Türkiye ile Almanya arasında seyahatler için bir ikili anlaşmanın gündeme geldi.

KRİTİK TARİH 15 HAZİRAN

Maas, önceki gün de Avrupa Birliği (AB) içinde en çok seyahat edilen 10 ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, söz toplantıda yaz başlangıcı öncesinde turistler için sınırların açılması, 15 Haziran’dan itibaren de yurtdışına genel seyahat uyarısının kaldırılması konusunda anlaşmaya varılmıştı. AB üyesi olmayan ancak Almanların en çok seyahat ettiği üçüncü ülke konumundaki Türkiye konusunda ise herhangi bir detay verilmemişti.

BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de, ikili görüşmelerin gerçekleşmesinden memnun olduklarını dile getirerek, ‘’Almanların yaz tatillerini Türk sahillerinde de geçirebilmesi mümkün olursa bundan büyük memnuniyet duyarız” diye konuştu. Almanya’nın en büyük tur operatörü TUI’ye ise göre, bu yıl Türkiye’ye seyahatler olacak ancak daha ziyade yaz sonunda gerçekleşecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X