‘Türk Olimpiyatı’ndan İznik’e büyük katkı

Türk Olimpiyatı olarak bilinen Göçebe Oyunları süresince sporcuların kalacağı 2 bin kişilik Olimpiyat Köyü, oyunlardan sonra turizm köyü olarak kullanılmak üzere İznik’e devredilecek. Tesisler de İznik’in spor turizmi merkezi olmasını sağlayacak.

‘Türk Olimpiyatı’ndan İznik’e büyük katkı

Hıristiyan dünyası için olduğu kadar, Türklerin Anadolu’daki ilk başkenti olması nedeniyle de çok önemli olan İznik, eylül ayında yapılacak olan ve Türk Olimpiyatı olarak bilinen Göçebe Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Oyunlar süresince sporcuların kalacağı 2 bin kişilik Olimpiyat Köyü daha sonra turizm köyü olarak kullanılmak üzere İznik’e devredilecek.

Ata sporu oyunları için yapılacak tesisler de İznik’in spor turizmi merkezi olmasını sağlayacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz,  Göçebe Oyunları’nı bugünkü köşesine taşıdı.

Türk Olimpiyatı İznik’e ‘turizm köyü’ ve ‘spor turizmi’ getirecek

Hıristiyan dünyası için İznik’in önemini yeniden anlatmaya gerek yok. İncil’i yeniden yazan Konsil’in toplandığı İznik’i daha çok bu yönleriyle dünyaya tanıtmaya çalıştık, ama arzuladığımız sonuca ulaşamadık.

Oysa…

Selçuklu’nun ilk başkenti olan İznik’in Türk tarihinde de çok önemli yeri var. Türklerin Anadolu’daki ilk başkenti olması İznik için farklı anlam taşıyor.

Nitekim…

Türk Olimpiyatı olarak da tanınan Göçebe Oyunları’nın İznik’te yapılmasına karar verilirken bu özelliği öne çıktı.

Öyle ki…

Türkiye ile birlikte Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan Türkmenistan, Moğolistan, Tacikistan, Afganistan’ın yanı sıra Rusya’nın Saha, Buryatya, Altay, Kalmıkya, Başkurdistan gibi Türk toplulukların yoğun yaşadıkları bölgelerin katıldıkları oyunlar Türk dünyasını buluşturan en önemli etkinlik.

İşte…

Eylül ayında yapılacak bu etkinlik İznik’in tanıtımına olduğu kadar, yapılacak yatırımlar sayesinde de kazanımlar getirecek.

Bu kapsamda…

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, yapılacak yatırımlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile sürekli görüşüyor ve gelişmeleri birlikte izliyorlar.

Gerçi…

Neler yapılacağı konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı, ama Türk Olimpiyatı olarak da bilinen Göçebe Oyunları sayesinde İznik’in neler kazanacağı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X