Türk sebze ve meyvesi iki haftada Rusya’da

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türk sebze ve meyvesinin yeniden Rusya pazarına girmesinin fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyor.

Türk sebze ve meyvesi iki haftada Rusya’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önceki gün gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile normalleşme adına hükümete talimat verdi ve 24 Kasım’da yaşanan uçak krizinden sonra yasaklanan Türk sebze meyvesinin yeniden Rusya’da raflarda yerini alması için yol açılmış oldu. Bakanlık temsilcisi Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklama, ”Türk ürünlerin Rusya pazarına dönmesi otomatik olarak teklifleri artıracak ve bu nedenle meyve ve sebze de fiyatlarda düşüş bekleyebiliriz” dedi. 

Öte yandan Rusya’daki büyük market zinciri temsilcileri Türk sebze meyvesinin üzerindeki ithalat yasağının kaldırılması ile birkaç hafta içinde ürünlerin Rusya’daki market raflarında yerini alabileceğini bildirdi. 

Rusya 1 Ocak 2016 itibari ile Türkiye’den bazı meyve ve sebzelerin ithalatına bir dizi yasak getirdi. Başta portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik, çilek, domates, soğan, karnabahar, brokoli ve salatalık ithalatı yasaklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X