Türkiye AB’ye üye olamaz

İngiltere’den Türkiye’nin AB üyelğine ilişkin olumsuz mesajların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de Maliye Bakanı Osborne, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağını öne sürdü.

Türkiye AB’ye üye olamaz

İngiltere Başbakanı David Cameron’dan sonra Maliye Bakanı George Osborne da AB karşıtlarını yatıştırmak için Türkiye’nin AB’ye üye olmayacağını söyledi.

İngiliz bakan katıldığı BBC televizyonunun programında, ‘ben yaşadığım müddetçe Türkiye AB üyesi olmayacaktır’ dedi. Osborne,Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmaktan milyonlarca kilometre uzakta olduğunu söyledi. Osborne, ‘Türkiye geriye gitti. Demokrasi ve insan haklarıyla ilgili büyük endişeler var. Britanya hükümetinin siyasi tercihi Türkiye’nin bu aşamada AB üyesi olmamasıdır’ diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomik gelişmesi için reform yapmasını istediklerini dile getiren Osbourne, ancak Avrupa Birliği üyeliğinin söz konusu olamayacağını iddia etti.

‘TÜRK VATANDAŞLAR RİSK’

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması yönünde kampanya yürüten Adalet Bakanı Michael Gove ise Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi’nde vizesiz dolaşım serbestisi verilmesinin ciddi bir risk olacağını savundu.

Göçmen anlaşmasını da eleştiren Gove, ‘Türkiye’de temel özgürlükler erozyona uğrarken AB’nin Türkiye’ye taviz vermektense bu uygulamalara karşı duruş sergilemesi gerekir’ dedi.

Britanya’nın AB’den ayrılmasını isteyenler, Türkiye’nin Birliğe alınmasının göçmen sayısının daha da artmasına yol açacağını öne sürüyor ve AB üyeliğinin devam ettirilmesini arzulayan Başbakan David Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne’u göçmen akınının kontrolden çıkmasını önleyememekle itham ediyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X