Türkiye ikinci vatanımız Denizbank en önemli varlığımız

Türkye’deki önceliklerini korumaya devam edeceklerini belirten Sberbank CEO’su Gref, ”Burayı ikinci vatanımız olarak görüyoruz. Kendimizi çok rahat hissediyoruz. Ülke ekonomisinin gelişmesi yönünde güzel perspektifler var” dedi.

Türkiye ikinci vatanımız Denizbank en önemli varlığımız

Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) ve İcra Kurulu Başkanı Herman Gref, Denizbank’ın, şu anda yurt dışındaki tüm aktifleri içerisinde en önemli varlıkları olduğunu söyledi. 

”Bu aktifimiz Rusya açısından en önemli ülkelerden olan Türkiye’de” diyen Gref şunları kaydetti: 

”Bu da Denizbank’ın önemini ortaya koyuyor. Banka son beş yılda 4 kat büyürken bunu genel olarak çok zor dönemde gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisi ile ilgili gelişme yönünde güzel perspektifler görüyoruz. Türkiye’de büyüme hızının önümüzdeki dönemlerde yüzde 3-4 düzeyinde olacağını bekliyoruz. Türkiye pazarı, aynı zamanda faaliyetlerimizi geliştirme bakımından çok güzel perspektifler sunuyor. Ürünlerimizi daha da çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Rusya ile Türkiye’yi birbirine bağlayan sınırlar ötesi birtakım ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Ruble ve TL bazındaki işlemleri geliştirme yönünde çalışmaları sürdüreceğiz. Burada kendimizi çok rahat hissediyor ve Türkiye’yi ikinci vatanımız olarak görüyoruz.”

ALTYAPI PROJELERİNE DESTEK

Türkiye’de tarım ve turizm gibi belirli sektörlerde özel bankalar arasında ilk sırada yer aldıklarını dile getiren Gref, ”Bunların dışında altyapı, sağlık finansmanı, emekli bankacılığı ve KOBİ bankacılığı gibi sektörlerde de lider bankalar arasındayız. Desteklediğimiz tüm projelerden bahsetmemiz uzun süre alır. Şu anda camdan baktığınızda bile bizim destek sağladığımız projeleri görebilirsiniz. Örneğin 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim). Bunun dışında havalimanı projelerine katılıyoruz. Türkiye’de son 17 yıl içinde 55 havalimanı inşa edildi. Bu projelerin 3’te birine biz destek sağladık. Bu önceliklerimizi korumaya devam edecek ve altyapı projelerine desteklerimizi büyük bir istekle sürdüreceğiz. Çünkü Türkiye’nin bu konuda iddialı planlarının olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

EKONOMİ OLDUKÇA İYİ DURUMDA

Herman Gref, Türkiye ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu vurguladı. Geriye dönüp bakıldığında, bütün alt kalemlerde iyi büyüme sağlandığının görüldüğünü anlatan Gref, ”Son 17 yıla baktığımızda en zengin ve en fakir yüzde 10’luk kısım arasındaki uçurum ciddi anlamda daraldı. Bu tarz sonuçları çok az sayıda ülke elde edebiliyor. Bu anlamda AK Parti’nin ciddi başarısı ortada” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X