Türkiye yabancı yatırımcı için cazibe merkezi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin yabancı yatırım açısından cazibe merkezi olduğuna dikkat çekti.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibe merkezi

Bakan Elvan, Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde Türk ve Danimarka ortaklığıyla kurulan BioMar – Sagun Balık Yemi Fabrikası’nın açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin yabancı sermayeye verdiği öneme işaret eden Elvan, Türk ve Danimarkalı yatırımcıların hükümet açısından eşit derecede olduğunu söyledi.

​Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan firmalardan küçülen ya da tesisini kapatanın olmadığını hatırlatan Bakan Elvan, Türkiye’nin bu firmaların gücüne güç kattığını ifade etti. Elvan, ”Türkiye yatırımcılar açısından cazibe merkezidir. Bunca karalamaya, üzerinde oynanan oyunlara rağmen yatırımcılarımız Türkiye’yi tercih etmektedir. Ağustos ayında sermaye girişinde ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Biz, dünyanın neresinden gelirse gelsin Türkiye’de yatırım yapan, istihdam sağlayan tüm yatırımcılara gözümüz gibi bakarız. Önlerine konulmak istenen birtakım engeller varsa bu engelleri kaldırmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi. 

REFORMLARA DEVAM

Yabancı yatırımcıların Türkiye aleyhinde üretilen söylemlere inanmaması gerektiğine vurgu yapan Elvan, gerçeği görmek isteyenleri ülkeye davet ettiklerini dile getirdi. Lütfi Elvan, hükümet olarak yapısal reformlara devam ettiklerinin altını çizdi. Yeni bir teşvik mekanizmasıyla proje bazlı destekler vereceklerini, stratejik sektörlerde ve büyük ölçekli yatırımlarda yatırımcıyla oturup müzakere edeceklerini kaydeden Elvan, ”Biz yolunuzu açacağız, yolunuzda mayınlar varsa onları temizleyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X