Türkiye’de 51 il daha büyükşehir mi olacak?

Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın, Türkiye’de büyükşehir sayısının 81 ile çıkarılması düşüncesini bügünkü köşesine taşıdı…

Türkiye’de 51 il daha büyükşehir mi olacak?

Aydıni yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün gazetelerde ve sosyal medyada dikkatimizi çekti. Türkiye’de halen 30 ilde büyükşehir belediyesi statüsü uygulanıyor.

AK Parti’nin bunu 51 ile daha yaygınlaştırıp ülkenin tüm illerini büyükşehir statüsüne kavuşturacağı haberleri öne çıktı. Henüz net bir şey yok ama medyaya yansımış hali bile heyecan verici.

30 ildeki uygulamanın geri dönüşleri öyle görünüyor ki, AK Parti’de olumlu bir hava estirmiş. Bunu şimdi 81 ile yaygınlaştırmanın çabası var.

Uygulamaya 2012 yılında muhalefet partilerinin karşı çıktıklarını hatırlıyoruz. CHP’nin 6360 Sayılı Bütünşehir Yasası’na verdiği tepki bakalım 81 ile yaygınlaşması halinde aynen devam edecek mi?

MHP’nin de başlangıçta üniter yapıya zarar vereceği gerekçesiyle Bütünşehir uygulamasına şerh düştüğünü biliyoruz.

Yeni düzenlemeye Cumhur İttifakı’nın ortağı olarak acaba MHP destek verecek mi?

51 ilde daha İl Özel İdaresi uygulamasını ortadan kaldıracak girişim, bize göre yerel yönetimlerde yeni bir reform hareketinin ayak sesleri.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X