Türkiye’deki hiçbir yerde yok! Bursa’nın göbeğinde ortaya çıktı

Geçmişte Tabakhaneler’in olduğu alanın termal tesis için kamulaştırılmasıyla elde edilen alana TOKİ’nin kentsel dönüşüm amaçlı konut yapma projesi açıklandı, ama kent gündemindeki tartışması bitmedi. 23 Ekim 2017’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Recep Altepe de ilk kez kendi döneminde hazırlanan bir projeyle ilgili değerlendirme yaptı, termal proje amacını ve planlamanın nasıl yapıldığını anlattı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Türkiye’deki hiçbir yerde yok! Bursa’nın göbeğinde ortaya çıktı

Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Hafta içinde… Mövenpick Otel terasından, Bursa’nın termal proje beklediği bomboş alana bakarken şunu düşündük:

Çocukluğumuzda, Türkiye’nin kaplıca kenti Bursa’ydı. Otel sayısının az olduğu o yıllar, termal suda şifa bulmaya gelenler için Çekirge’deki evlerin birer odası pansiyona ayrılırdı.

Gelin görün ki…

Otel sayısı arttı, ama hamamdan termal tesise geçilemedi. Kent dışında termal alanlara yeni tesis yapan Afyon, Kütahya gibi kentler Bursa’yı geçti.

Geçen dönem…

Bursa’da dericilerin bulunduğu Tabakhaneler bölgesi boşaltıldı ve kentin göbeğinde 145 bin metrekarelik alan ortaya çıktı. Böyle bir alan Türkiye’deki hiçbir termal bölgede yok.

Fakat…

Planlanan termal proje alanı küçültülürken, araziye TOKİ tarafından konut açıklandı. Bu da yeni bir tartışma başlattı.

İşte…

Bu gelişmeyi, kamulaştırmaları yapıp alanı boşaltan Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem başkanı Recep Altepe ile konuştuk.

Öncelikle…

Arazi için “Bursa’nın en değerli bölgesi, kentin kalbi” dedi ve istifa ettiği 23 Ekim 2017’den bu yana ilk kez dönemine ait bir projeyi anlattı:

“88 dereceye ulaşan termal suya sahip bölgeye yapılacak vizyoner termal projeyle Bursa’nın ekonomisine, turizmine değer katmak istedik.”

Şunu vurguladı:

“Yolun üstünde kaplıcalar ve sağlık tesisleri var. Halkın spor yapabildiği, gezip hava aldığı Kültürpark var. Biz de Sıcaksu’da termal tesisler yanında halkın günübirlik kullanımı için projeler yaptık.”

Şuna da dikkat çekti:

“Önünde metroyla çarşıya kolay ulaşılıyor, denize bağlantısı da mümkün. Sıcaksu’dan Alacahırka ve devamında Yiğitali’ye teleferik hattı planladık. Aynı hatla Pınarbaşı’ndan surlara ulaşılabilir.”

Düşüncesi şu:

“Burası hazine. Termal yerine konut yapılırsa hayal kırıklığı olur.”

Anlaşılan o ki…

TOKİ ile anlaşma yapılsa bile termal bölgeyi Bursa’nın tartışması ve ortak karar almasında yarar var.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X