Türkiye’ye örnek bulvar açılıyor

Ulaşım alanındaki yatırımları ile ilçe trafiğine nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, Yunuseli ve Hamitler mahallelerini birbirine bağlayan 40 metrelik bulvarı hizmete açıyor.

Türkiye’ye örnek bulvar açılıyor

Yunuseli’deki Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile Hamitler’deki Gür Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan 40 Metrelik Bulvar, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılacağı tören ile hizmete açılıyor. Alt ve üst yapı çalışmalarının birlikte yürütülmesi açısından Türkiye’de ilk olan 1.7 kilometre uzunluğundaki bulvar, trafiğe açılmasıyla birlikte hem önemli bir ana ulaşım aksı olacak, hem de bölgeye ticari bir hareketlilik kazandıracak.

Bulvar’ın Bursa trafiğine önemli katkı sağlayacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’ni Hamitler Gür Caddesi’ne bağlayacak olan Bulvar, aynı zamanda Yunuseli ve Mudanya Yolu arasında da önemli bir ana ulaşım aksı olacak. 40 Metrelik Bulvar, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının birlikte yürütülmesi açısından da Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Daha önce inşa edilen yollarda, ilk olarak üst yapı çalışmaları tamamlanır, daha sonra ise elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarına başlanırdı. Bu durumda asfaltlanan yollar, alt yapı çalışmaları için yeniden kazılmak zorunda kalıyordu. Örnek bir çalışma yürüterek, ilk olarak alt yapı çalışmalarını tamamladık. Böylelikle asfaltlama işleminden sonra yol, kanalizasyon, su ve doğalgaz gibi çalışmalar için bir daha kazılmayacak” dedi.

40 Metrelik Bulvar, bin 700 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde inşa edildi. 4 metre orta refüj, 2 şerit araç güzergahı, 1 şerit park etme cebinin yer aldığı bulvara aynı zamanda, 16 bin 500 metrekare parke yürüyüş yolu ile 3 bin metre bisiklet yolu yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X