Türkkan: Her türlü teröre, bölücülüğe, şiddete karşıyız

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan’ın açıklamalarına yer verdi.

Türkkan: Her türlü teröre, bölücülüğe, şiddete karşıyız

Önceki gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ı konuk ettiğimiz internet yayınında TMMOB Yasası’nın değiştirilmesi gerektiğini vurgulamış, bunun üzerine biz de Tabiplerin Ankara’daki son kongresinden yola çıkarak iktidarın ve siyasilerin bunu hızlandırmak istediğini hatırlatmıştık.

Burada kastımız Bursa Tabip Odası değildi. Zaten röportajımızın ve gazetemizdeki yazımızın hiçbir yerinde de Bursa adı geçmiyor. Bunu özellikle belirtelim.

Fakat o yazımız ve o röportajımızdan belli ki, Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan çok rahatsız olmuş, meslektaşları adına alınmış.

Bu girişin ardından, yazımızda ve röportajdaki ifadelerden Bursa Tabip Odası’nın kastedildiğini zanneden Alpaslan Hoca dün Olay’a gelerek bunu düzeltmemizi rica etti ve sorumuz üzerine, Her tür bölücü örgüte, her tür teröre her tür teröriste, her tür şiddete kesinlikle karşıyız” dedi.

Türkkan, orada Tabip Odası değil, Birlik ya da Merkez Konseyi ifadesinin kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Merkez Konseyi’ni seçtikleri ve belirleyici oldukları halde, kendilerinin ‘özerk’ bir oda olduklarını belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan, ‘O halde Türk Tabipler Birliği’nin ve Merkez Konseyi’nin yaptıklarını tasvip ediyor musunuz’ sorumuzu ise, ‘konumuz bu değil’ diyerek geçiştirdi. Dr. Türkkan kendilerinin sağlığın siyasetini yaptıklarını da gizlemedi.

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak o programda sorumuz üzerine meslek odalarının kendilerini iktidar muhalifi ve alternatifi gibi görmesini, siyaset yapmalarını asla tasvip etmediklerini, 1950’lerden kalma TMMOB Yasası’nın bu nedenle kesinlikle değişmesi gerektiğini, siyasetin siyasetçilerin işi olduğunu, bundan odaların bir şey kazanmadığını vurgulamıştı.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X