İhsan Aydın
İhsan Aydın

Türkkan: Her türlü teröre, bölücülüğe, şiddete karşıyız

Önceki gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ı konuk ettiğimiz internet yayınında TMMOB Yasası’nın değiştirilmesi gerektiğini vurgulamış, bunun üzerine biz de Tabiplerin Ankara’daki son kongresinden yola çıkarak iktidarın ve siyasilerin bunu hızlandırmak istediğini hatırlatmıştık.

Burada kastımız Bursa Tabip Odası değildi. Zaten röportajımızın ve gazetemizdeki yazımızın hiçbir yerinde de Bursa adı geçmiyor. Bunu özellikle belirtelim.

Fakat o yazımız ve o röportajımızdan belli ki, Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan çok rahatsız olmuş, meslektaşları adına alınmış.

Bu girişin ardından, yazımızda ve röportajdaki ifadelerden Bursa Tabip Odası’nın kastedildiğini zanneden Alpaslan Hoca dün Olay’a gelerek bunu düzeltmemizi rica etti ve sorumuz üzerine, Her tür bölücü örgüte, her tür teröre her tür teröriste, her tür şiddete kesinlikle karşıyız” dedi.

Türkkan, orada Tabip Odası değil, Birlik ya da Merkez Konseyi ifadesinin kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Merkez Konseyi’ni seçtikleri ve belirleyici oldukları halde, kendilerinin ‘özerk’ bir oda olduklarını belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan, ‘O halde Türk Tabipler Birliği’nin ve Merkez Konseyi’nin yaptıklarını tasvip ediyor musunuz’ sorumuzu ise, ‘konumuz bu değil’ diyerek geçiştirdi. Dr. Türkkan kendilerinin sağlığın siyasetini yaptıklarını da gizlemedi.

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak o programda sorumuz üzerine meslek odalarının kendilerini iktidar muhalifi ve alternatifi gibi görmesini, siyaset yapmalarını asla tasvip etmediklerini, 1950’lerden kalma TMMOB Yasası’nın bu nedenle kesinlikle değişmesi gerektiğini, siyasetin siyasetçilerin işi olduğunu, bundan odaların bir şey kazanmadığını vurgulamıştı.

Öte yandan;

MHP lideri Devlet Bahçeli de daha evvelki açıklamalarında, Türk Tabipler Birliği’nin sağlık kuruşlarındaki Siyah kurdele eylemi’ çağrısını, ‘hükümete yönelik haince bir tertip’ olarak tanımlayıp, TTB’nin yöneticilerine adli işlem yapılması ve birliğin derhal kapatılmasını istemişti.

Bir hatırlatma da biz yapalım.

Dr. Türkkan’ı ve odasını rahatsız eden ifadelerin bulunduğu programdaki o bölümü rica üstüne çıkardık.

Öyle görünüyor ki, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, TMMOB Yasası ile meslekleri dışında da ulu orta çıkışlarıyla bir siyasi parti gibi davranan TTB ve diğer meslek odalarına, tıpkı çoklu baro düzenlemesinde olduğu gibi balans ayarı çekecek.

Bunun için gündemin yoğunluğunun azalmasını beklediklerini düşünüyoruz.

 

Bursalı meslektaşımız Türk kanallarına ABD’deki başkanlık seçimini yorumluyor

Dün sabah CNN Türk’te dikkatimizi çekti.

Bir dönem Olay TV’nin Dış Haberler Servisi’nde de çalışan Bursalı Gülveda Özgür’ü ABD’deki başkanlık seçimlerini New York’tan canlı yorumlarken gördük.

Gülveda, Haliç Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Mezunu. Türkiye’den sonra bir süre ABD’de CNN Türk ve Habertürk’ün temsilciliğini yaptı. Şimdi serbest gazeteci olarak mesleğini sürdürüyor.

Amerikalı göz profesörü ile evli olan ve bir çocuğu bulunan Gülveda’nın ABD Başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin son derece tutarlı tespitler ve yorumlar yaptığını görmek sevindirici.

Aynı zamanda uzun yıllar birlikte gazetecilik yaptığımız eski meslektaşımız Gülkan Keskin’in de kardeşi olan Gülveda’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bursalı hemşerimizin ve meslektaşımızın oradaki başarısıyla kıvandığımızı belirtelim.

 

Bursa Orkestrası Ata’yı sevdiği şarkılarla anacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Korosu 10 Kasım’daki ölüm yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevdiği şarkılarla anmak için bir konser düzenledi.

Ulu Önder’in sağlığında severek dinlediği şarkılardan oluşan konser Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 10 Kasım akşamı saat 20.00’de başlayacak. Orkestra’nın birbirinden değerli solistlerince seslendirilecek şarkılar için ilimizdeki pandemi tedbirleri gereği 65 yaş üstü büyüklerimiz salona alınmayacak.

Ücretsiz konser için biletler Orkestra Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X