Türkyılmaz: Zeytinliklerin kesilmesi kabul etmiyoruz

Mudanya’nın Yalıçiftlik Mahallesi’ne DSİ tarafından yapılan göletin su ihtiyacının karşılanması için su borusu geçeceği gerekçesiyle, Tirilyeli üreticiye ait bölgede arazi sahiplerinden habersiz, kamulaştırma yapılmadan zeytin ağaçlarının söküldüğü iddia

Türkyılmaz: Zeytinliklerin kesilmesi kabul etmiyoruz

Tirilye Muhtarı Süleyman Alkız, 600 kişiden imza topladıklarını ve resmi makamlara başvurduklarını belirtirken, 35 ağacının söküldüğünü ifade eden İbrahim Teke’nin ise Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Tirilye’deki zeytin üreticisi, zeytin ağaçlarına  zarar vermeyecek bir çözümle daha doğru bir güzergah belirlenebileceğini belirterek tepki gösterdi.

Zeytin ağaçlarının kesilmesini kabul etmediklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gerekli teknik çalışmaların yapılarak en az zararlı şekilde çözülmesi için çalışacağız. Bu konuda mağdur olan üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi yolunca yasal destek vereceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X