Tutan’dan Gürkan’a siyasi deneyim mesajı: İyi bir il başkanı nasıl olur?

AK Parti Bursa geçmiş dönem milletvekili ve Yıldırım Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Emin Tutan uzun süren sessizliğini bozdu ve AK Parti’deki il başkanı değişimiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Davut Gürkan’ın il başkanı olmasına sevinen deneyimli siyasetçi Tutan, başarılı olması için yol gösterici önerilerde bulunurken AK Parti camiasını da açık destek vermeye davet etti. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet EMin Yılmaz yazdı…

Tutan’dan Gürkan’a siyasi deneyim mesajı: İyi bir il başkanı nasıl olur?

Ortaokul yıllarından beri tanıdığımız için biliyoruz… Siyasetin içinde büyüdü. Rahmetli babası Abdurrahman Tutan geçmişte Milli Selamet ve Refah partilerinde ağırlığı olan, sözü dinlenen siyasetçiydi.

Mehmet Emin Tutan da siyasete Refah Partisi’nde adım attı, Fazilet Partisi’nde İl Sekreterliği yaptı. il başkanlığı gündemdeydi, ama o dönem babasının sağlık sorunlarıyla ilgilendiği için kabul etmedi.

1999’da Fazilet Partisi’nden Yıldırım Belediye Meclisi’ne seçildi. 2001’de AK Parti kuruluşunda Yıldırım Kurucu İlçe Başkanı oldu.

2002’de AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. 2007’de ikinci kez TBMM’ye girdi, ama 2011 genel seçiminde aday olmayıp aktif siyasetten çekildi.

Bursa’nın deneyimli ve siyaseti iyi okuyan isimlerinden biri olduğu için AK Parti’de her il başkanı değişiminde önce onun adı konuşulur, ama uzun zamandır siyasi hareketler içinde yer almadı, görüş bile açıklamadı.

Dün sabah sohbet ederken sorduk:

“AK Parti’de il başkanlığı görevine Davut Gürkan’ın gelmesini nasıl buldun?”

O da…

Yıllar önce ilk kez düşüncesini söyledi ve siyasi değerlendirme yaptı.

İlk sözü şu oldu:

“Açık söylüyorum, Davut Gürkan İl Başkanı olunca çok sevindim. Çünkü Bursa’yı bilir, insanlarını tanır.”

Ardından…

Özellikle AK Parti camiasına olmak üzere genel mesaj verdi:

“Arayıp kutladım ve açık çek verdim. Herkesin de açık çek verip destek olması gerekiyor. Buna ihtiyaç var.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X