‘Tütünsüz kurum’lar artıyor

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kurumlarda kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesine yönelik düzenlemeler getiren ‘Tütünsüz Kurum’ Projesi kapsamında sertifika töreni düzenledi.

‘Tütünsüz kurum’lar artıyor

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ‘Tütünsüz Kurum’ projesine kriterleri sağlayarak bu yıl dâhil olmayı başaran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa Defterdarlığı ve Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne belgeleri takdim edildi.

Panelde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, sigarayı bırakmayı başarmış biri olduğunu dile getirdi. Ünsal, “Ancak bizler başımıza bir şey gelince anlıyoruz.

Keşke daha önceden olsaydı, bir musibeti yaşadıktan sonra bıraktım ama zararın neresinden dönülürse kardır” dedi. Tütün kullanımının önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Maalesef başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaran sigarayı ülkemizde 15 yaş üzeri 17 milyon kişinin kullandığını biliyoruz. Amacımız tütün ve tütün ürünlerinin tüketimini azaltarak, vatandaşlarımızı korumaktır” şeklinde konuştu.  
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X