Tuz Gölü pembe renge büründü

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, suyun içinde yaşayan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renk aldı.

Tuz Gölü pembe renge büründü

Türkiye`nin tuz ihtiyacının yüzde 70`inin karşılandığı Tuz Gölü, kendine özgü doğal yapısı ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`nde yer alıyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği gölde Algler, sıcaklığın ve tuzluluğun arttığı yaz dönemlerinde kırmızı renkli beta-karoten madde üreterek güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kendisini koruyor.

Yine bu dönemde halo bakteriler ise fazla ürediği için gölün rengi pembe veya kırmızı renge bürünüyor.

Sıcaklık azalınca veya yağmurlu dönem başlayınca göl tekrar eski haline kavuşuyor.

Tuz Gölü`ne ziyaretçi ilgisi

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan ve ülkemizde biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, doğal güzelliğiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Ağustos ayında büyük ölçüde kuruyarak adeta tuzdan çölü andıran göl, tuzda yürüyerek negatif elektriğini atmak için Ankara ve diğer çevre illerden gelen misafirlerini ağırlıyor.

Ankara`dan güney kentlerine tatile giden tatilcilerin, uğrak yerleri arasında yer alan Tuz Gölü`nün hayranları arasında çok sayıda yabancı turist de yer alıyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`nde bulunan gölde gün batımı güzel manzaralar oluşturuyor.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X