Ulaşımın aksadığı günlerde Bursa’ya umut haberi

Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan, üretim kenti Bursa ulaşımda yalnızca kara yoluna mahkum. Çünkü havaalanından yararlanamıyor, deniz ulaşımı günlük kararlardan etkileniyor.
Kardan yolların kapandığı şu günlerde önemi daha iyi anlaşılan demiryolu için yaşanan heyecanlar, atılan adımlarla umutları yeniden yeşertti. Müteahhit firma Yenişehir Şantiyesi için eleman alımı duyurusu yaparken, Almanya’ya verdiği siparişler de belli oldu… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Ulaşımın aksadığı günlerde Bursa’ya umut haberi

Gerçek olan şu… Bursa’ya ulaşabilmek için tek seçenek var: Kara yolu. Ne yazık ki, Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa’nın başka seçeneği yok.

Havada…

Yenişehir Havaalanı var, ama açıldığı günden beri rantabl kullanmayı bir türlü başaramadık. Şu an da 3 il dışında uçuş yok.

Denizde…

İDO deniz otobüsleriyle başladığı Yenikapı-Güzelyalı seferlerine sonra hızlı feribotlarla araç taşımasını ekledi. BUDO’nun Mudanya İskelesi’nden seferleri denizde rekabet getirdi ve bu da Bursa’nın lehine oldu.

Fakat…

İDO hızlı feribotu durdurduğunu açıkladığında kendimizi ortada kalmış gibi hissettik. Sonrasında, sabah geliş-akşam gidiş kararı aldı ama o da Bursalı için değil İstanbullu için avantaj oluyor.

Bu arada…

İDO’nun Bandırma seferlerini de eylülde durdurduğunu vurgulayalım.

O nedenle…

Bursa, sanayisine, üretimine, ihracatına karşın yalnızca kara yoluyla başka kentlere bağlanabilen bir büyük il durumunda.

Onun da, bugünkü kış ve kar koşullarında ne kadar riskli olduğu ortada.

Bu durumda…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Bursa için normal tren yok uçak yok köprü var faydası yok otoyol var kime yapıldı belli değil yahu bu şehirin kalitesi her geçen gün azalıyor kimsenin umurunda değil geciken yatırımlar dahada kötüye gidiyor canım şehrim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X