Ulaştırma Bakanı’ndan yeni çevre yolu ve Anadolu Otoyolu’nu istedi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısında Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin önemli projelere işaret edip Bakan’dan isteklerde bulundu. Öncelikle otoyolda yeni bir Çevre Yolu gerektiğini vurgulayan Esgin, projesi hazır Anadolu Otoyolu’nun bir an önce gündeme alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca 3 OSB için otoyol kavşağı ve Karacabey Boğazı yolunun yapımını istedi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Ulaştırma Bakanı’ndan yeni çevre yolu ve Anadolu Otoyolu’nu istedi
HABERİ PAYLAŞ

Şu günlerde… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 bütçesini görüşüyor. Her gün de bir bakanlığın hazırladığı bütçe gündeme geliyor.

Bursa’dan AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç’ın yer aldığı komisyonda Sağlık ve Ulaştırma bakanlıkları bütçelerinin görüşüldüğü iki toplantıya konuk olarak AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de katıldı.

Hatta…

Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alıp yaptığı konuşmayı bir dostumuzun gönderdiği videodan izledik. Gündeme getirdiği projeler ve Ulaştırma Bakanı’ndan istediği yatırımlar Bursa için çok önemli.

Söze şöyle başladı:

“İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri.  Osmangazi Köprüsü de İstanbul’la Bursa’yı entegre eden dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü.”

Sonra da…

“Bu otoyol Bursa’yı çok önemli kavşak noktası haline getirdi” dedi ve kent içi trafiğinin yükünü alacak önemli isteği gündeme taşıdı:

“Otoyolun Bursa geçişi olan Bursa Çevre Yolu son yıllarda şehir içi yol gibi oldu, trafik yoğunluğu arttı. O nedenle, otoyoldan çıkmayı gerektirmeyen yeni bir çevre yoluna ihtiyaç var.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X