Bu otelde konaklayanlar kadar, sahipleri ve işletmecilerinin hayatları da sırlarla dolu. Bebek Otel’in kurucusunun Bursalı bir ipek fabrikatörü, 1976’da işletmesini devralanın da ünlü halk türküleri yorumcusunun oğlu olduğunu biliyor muydunuz?..
Bebek Otelin tarihçesi 1947 yılına dayanır. Hikaye, Bursa’da ipek fabrikası sahibi Muammer Karamanoğlu’nun fabrikasını satıp İstanbul’a taşınmasıyla başlar. Karamanoğlu, bugünkü otelin bir bölümü olan binayı satın alıp en üst iki katına yerleşir. 1950 senesinde bitişikteki arsayı da satın alıp apartman inşaatını gerçekleştirir.
Daha sonra iki binayı da birleştirip mevcut apartmanı otel olarak hizmete açmayı başarır. Zamanın lüks tesisleri arasında yer alan Bebek Otel ve Bebek Lokantasında ünlü kemancı Darvaş ve ekibi çalışmıştır.
1967 yılında Muammer Bey’in vefatından sonra eşi, iki oğluyla birlikte otelin işletmesini üstlenir. 1969 yılında anne de vefat eder. Oğulların bir süre otelin yönetimini devam ettirmesinden sonra 1976 yılında, Bebek Otel işletmesini Günsu AŞ devralır
Ruhi Su’nun oğlu
İstanbul’un ilk butik oteli olarak bilinen Bebek Oteli 30 yıldır Günsu şirketi tarafından işletiliyor. Bu şirketin sahibinin aile bağları da oldukça ilginç. Günsu’nun kurucusu, Esra Kuradacı’nın babası Güngör Su, halk türkülerinin ünlü yorumcusu Ruhi Su’nun oğlu. Ancak, Esra Kuradacı, bunun ailenin bir sırrı olduğunu vurguluyor.
Esra Kuradacı’nın annesi Zeynep Su da babası gibi profesyonel rehber. Aynı zamanda Net Holding’in kurucularından biri… Su ailesi, otelin halen yurtdışında olan sahipleriyle iyi ilişkileri sürdürmüş. Bu işbirliği sonucu Bebek Otel, 2.5 yıl süren bir çalışma sonucu, her biri 45 metrekarelik 21 lüks suitlik kapasiteye ulaşmış.
Bu yenilenme sonrasında doğal olarak otele talep artmış. Doluluk oranı yüzde 80’leri geçmiş. Bu arada ilginç bir ayrıntı. Otel yönetimi çok talep olmasına karşılık uzun süreli konaklamaları kabul etmiyor. Bebek Otel’de bir aydan fazla konaklama yapılamıyor.