Uygulama konut sektörüne hareketlilik getirecek

Konut sektörü temsilcileri, Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV’nin 31 Ekim’e kadar yüzde 8’e, tapu harcı oranının da yüzde 4’ten 3’e indirilmesini değerlendirdi.

Uygulama konut sektörüne hareketlilik getirecek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, 2017’de benzer bir uygulama yapıldığını hatırlatarak, bunun sektöre hareket ve ivme kazandırdığını belirtti.

Bu indirimlerin çok olumlu olduğunu ifade eden Yetgin, ‘’Birtakım sıkıntı dönemler yaşasak da konut ihtiyacı devam ediyor. Alımlar sadece erteleniyor. Bu erteleme de sektörü olumsuz etkiliyor. Ayrıca Ramazan ayından sonra gelecek yaz mevsimi ile durgun bir dönem yaşayacağız.

Ekime kadar bu uygulamanın söz konusu durgunluğa karşı bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz” dedi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da, piyasanın durgun olduğu dönemde atılan her adımın olumlu olduğunu ve bu adımların sevindirici olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X