Uzaktan çalışırken bunlara dikkat!

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yaygınlaşan ‘uzaktan çalışmanın’ güvenli olarak sürdürülmesi için yöneticiler ve çalışanlara yönelik bir rehber hazırladı.

Uzaktan çalışırken bunlara dikkat!

Rehberde, uzaktan çalışan personel tarafından alınması gereken önlemlere de yer verildi. Buna göre, uzaktan çalışma için kullanılan sistemlerde gerekli güvenlik yazılımlarının yüklendiğinden, güncel yazılımların kullanıldığından, zararlı yazılım bulunmadığından emin olunması gerekiyor.

Uzaktan çalışma sırasında dahi olsa, kurum dışına herhangi bir kritik verinin çıkarılmaması ve kaydedilmemesi önem taşıyor. Dışarıya çıkarılması zorunlu, kritik olmayan verilerin, kopyalandığı veya taşındığı sistemlerin takip edilmesi, söz konusu verilerin güvenliğinin sağlanması öneriliyor.

Bağlantının büyük bir çoğunluğunun kablosuz modemler ile yapılacağı varsayıldığında, kablosuz modemler üzerinde WPA/WPA2 protokolünün kullanılması, Mac adresi filtreleme, SSID gizleme gibi önlemlerin alınması uyarılarında bulunuluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X