Vakalar ikiye katlandı! Belediye başkanından ‘gizli yayıcı’ uyarısı

Samsun’da koronavirüs vaka sayısının son iki haftada yüzde 100 artmasının ardından Belediye Başkanı Demir, hastanelerde yatak doluluk oranının yüksek olduğunu vurguladı. Öte yandan başkan vaka artışının ana sebebini, ‘gizli bulaştırıcı’lara dayandırdı.

Vakalar ikiye katlandı! Belediye başkanından ‘gizli yayıcı’ uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Samsun’da son iki haftada vaka artışının yüzde 100 olduğunu açıklamasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vaka artışının sebeplerine değinen Başkan Demir, “1 milyon 350 bin kent nüfusumuz var. Buna yakın da Samsun’un dışında Samsunlu hemşehrilerimiz var. Yaz, kurban bayram, o dönemlerden düğün dönemlerine o süreçte bir yayılım oldu. Biz onu gözlemledik. Ama bugünlere geldiğimizde özellikle kapalı mekanlara giriş noktasında, tespit edilemeyen insanların ‘gizli yayıcıların’ çok olduğu gözüküyor” ifadelerine yer verdi.

”PERSONEL BÜYÜK BİR YÜK ALTINDA”

Aile içindeki yayılımında çok olduğunu gözlemlediklerini belirten Demir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki haftada “Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere, bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında” ifadesini kullanmıştı.

İHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X