Vali Karaloğlu: Gümrükler ülkelerin vitrinidir

Gümrük kapılarının önemli olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bir ülkenin girişteki ilk vitrini gümrükleri olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu: Gümrükler ülkelerin vitrinidir

Gümrük Haftası sebebiyle, Uludağ Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ve beraberinde ki heyeti makamında kabul eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Türkiye büyüdükçe, ihracatı ithalatı arttıkça, gümrük çalışanlarına düşen işte artıyor. Yurt dışına çıkan, ya da yurdumuza gelen insan sayısı arttıkça, gümrüklerimizin de yükü artıyor. Ayrıca gümrük kapılarımızda ki bu yoğunluk bizleri mutlu ediyor. Çünkü, hedefleri olan Türkiye’deki hareketliliğinde en canlı örnekleri buralar. Son dönemde Türkiye de çok kaliteli gümrük kapıları da inşa edildi ve halen inşaatı devam eden yerlerimizde var. Gümrük kapıları önemli, bir Ülkenin girişte ki vitrinleri buralar. O yerle ilgili ilk izlenimi gümrük kapılarından ediniyorsunuz.” dedi.

Uludağ Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğünün 2014 yılı verileri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Hasan Eken , bölge itibariyle ihracatın 15.6 milyar dolar olduğunu belirtti. Bölge Müdürü Eken, Vali Karaloğlu adına ‘Bursa Plaket Hatıra Ormanına’ dikilen fidanın sertifikasını, Karaloğlu’na takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X