Vali Karaloğlu sokak iftarına katıldı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşlarla sokak iftarlarında buluştu.

Vali Karaloğlu sokak iftarına katıldı

Vali Karaloğlu, Yeşilyayla Caddesi Esnafı ve Bursa Çayeli Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa tertiplediği iftar sofrasında Yıldırımlılarla sokak iftarında bir araya geldi. Karaloğlu, iftardan sonra Merinos Parkı açık hava mescidinde Osmanlı’nın Saray geleneği olan Enderun usulü teravih namazı kıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Yeşilyayla halkı ile bir araya geldiği sokak iftarında “Bu akşam da belki ilk oldu sokakta, caddede bir iftar sofrasını paylaştık. Ramazan paylaşmaktır. İftar sofraları paylaşıldıkça güzel oluyor ve manasını buluyor. Sokakta da olsa caddede de olsa sizlerle beraber olmak sizlerle bir iftar sofrasını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ramazanınızı ve idrak edeceğimiz kadir gecenizi, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. İnşaallah Ramazan Bayramı ülkemizdeki dirliğin, birliğin, beraberliğin devamına vesile olur” diye konuştu.

Vali Karaloğlu Yıldırım’daki sokak iftarının ardından Merinos Parkı’na geçerek Enderun usulü ve Cumhur Müezzinliği ile kılınan teravih namazına katıldı. Merinos Parkı açık hava mescidinde Osmanlı’nın Saray geleneği olan Enderun Usulü teravih namazını Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın arkasında kılan Karaloğlu, Osmanlı motifli revaklar altında 2 bin kişi birlikte saf tuttu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X